marți, 4 august 2009

Triunghiul Bermudelor


Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor reprezintă spaţiul marin, de formă triunghiulară situat în Oceanul Atlantic. Denumit şi Triunghiul Diavolului, acesta a devenit un subiect de mare interes începând cu secolul al XIX – lea. La acea vreme, marinarii se temeau de această zonă, despre care se povestea că ,,înghiţise'' multe nave.

Prima dispariţie despre care se cunosc mai multe date este cea din 5 decembrie 1945, când a dispărut în această zonă o escadrilă de cinci bombardiere americane. A doua zi de la sesizarea disparitiei, marina americană a făcut cercetări, fără a gasi însă vreo urmă a avioanelor.

În anii care au urmat, misterioasele dispariţii de nave şi de avioane au continuat. Povestirile fantastice ce s-au adăugat legendei, menţionau faptul că, în zonă, instrumentele de navigaţie rămâneau în pană, busolele nu mai functionau, vapoarele se scufundau, etc. Triunghiul a devenit astfel un mit, dar si un loc de atracţie pentru amatorii de senzatii tari.

De-a lungul timpului, cercetătorii americani şi germani alături de mulţi alţi savanţi, au încercat să găsească o explicaţie a fenomenelor ciudate petrecute în zonă. În urma studiilor efectuate au apărut însa păreri numeroase şi foarte diferite, unii considerând că accidentele se produceau datorită uraganelor, tornadelor, alţii spunând că se datorează diferenţelor mari de temperatură a apei Oceanului Atlantic etc.

Din fericire, în ultimii ani, datorită tehnologiei mult mai dezvoltate decât în trecut, astfel de accidente au fost mai rare. Cu toate acestea, dispariţiile din Triunghiul Bermudelor continuă să aibă loc.

Un comentariu:

  1. Pai..e interesant:>.
    Bine ca acum stiu unde o pot trimite pe sor'mea,si scap de ea >:).

    RăspundețiȘtergere